Den här helgen började på bästa möjliga sätt


Tidigare i år gick det här meddelandet ut till oss som bor i markplan och har uteplats.

Det kom som en riktig kalldusch att samtliga staket/uteplatser skulle rivas för att skapa en trivsammare(?) utemiljö på Hertsön samt göra det mer rättvist även för de som bor 1 vån upp eller mer och bara har balkong då dom tycker det är orättvist att vi som bor i markplan har möjlighet att få ut mer av att ha uteplats. Hertsön är ett utav få områden i den här stan där de flesta lägenheter i markplan har en egen uteplats, med eller utan staket men uteplats finns oftast och hör liksom till om man bor i markplan.

Jag har personligen alltid tyckt att det är uteplatserna som gör hela Hertsön till det område det är (den delen av området som är hyreshus) då det även finns villor, holkar och radhus här. För mig har alltid Hertsön inneburit att man har uteplats om man bor i markplan och det är vi hyresgäster som gör området till vad det är då många av kvarteren som tillhör hyreshusen ser väldigt tråkiga och bortglömda ut, så det är ju vi som tar hand om vårt, fixar med blommor, vattnar, lägger ner tid och pengar på både det ena och det andra som får det att bli vad det är.

Vår uteplats var inte mycket att hurra för när vi flytta till våran lägenhet hösten 2009, den såg ut som sju svåra år. Det satt en bit staket kvar när vi flyttade in (som blev överkörd av en backande bil av misstag, men den som gjorde det gjorde oss en tjänst där..) den så kallade gräsmattan var obefintlig, den har vi fått jobba på en del. Med tiden har vi satt upp nytt staket, gjort 2 blomrabatter med kantsten runtom (hade bara rabatten som den var innan) så den växte ganska bra i våra ögon när vi fixade kantstenen) vi har 2 träd, ett på varsin sida om uteplatsen som fungerar som både insynsskydd och mysfaktor till max då vi har hängt ljuslyktor och dom gör verkligen helheten av uteplatsen på kvällarna när vi har tänt massa ljus, det blir liksom ett WOW.

Det sista vi gjort är att sätta trall på stenplattorna, samt att sätta upp avtagbart nät för att kunna ha katterna ute utan att dom rymmer iväg och förmodligen blir till besvär för någon annan eller i värsta fall överkörda eller annat mindre trevligt. Men det är det vi gjort. Vi har inte byggt ut nåt, eftersom vi har trottoarkant jäms med staketet så har vi hållit oss innanför "linjerna". Vi har den uteplats vi har som liksom är som en "tårtbit" i mått efter våran lägenhet. Däremot har vi ganska djup uteplats då vi kan ha 2 möbel uppsättningar, vi har lite mer gräsmatta än de flesta andra men där har vi nog bara tur skulle jag säga.

De flesta på kvarteret som passerar här, boende eller ej brukar oftast stanna till och berömma vår lilla uteplats, de avtagbara nätet har de flesta sett och även där har vi fått beröm för att vi håller katterna innanför staketet och för våran del finns inget annat alternativ. Vi vill ha stenkoll på våra katter helt enkelt! :)I går fredag hade dom gått ut i radion och berättat att vi som sköter om våra uteplatser och håller fint och trevligt får behålla våra uteplatser som dom är utan åtgärd och att dom kommer lägga ner tiden på att åtgärda uteplatser som inte uppfyller deras krav.

Våran gulliga altan granne firade detta med att baka bullar så hon ringde strax efter att vi kommit hem igår och bad mig komma och hämta en påse nybakta bullar. Hade ingen aning om att dom hade kommit fram till detta så har gått och väntat oss ett meddelande i brevlådan hela veckan om anvisningar på vad som ska göras eftersom vi hade till den 1:a september på oss innan allt skulle vara borta. Så gissa den känslan när vi letade upp radio klippet, lyssnade på det 2 gånger för att förstå att vi hörde rätt. :D

Kram Carolina ♡

  • 186 visningar

Gillar

Kommentarer