Långt inlägg...

...men väldigt nyttigt att veta å tänka på!

Jag har alltid tyckt att man ska vara tacksam att ens kvinnokropp fungerar, när jag hör att nån klagar över sin mens för att den är så jobbig m.m. så har jag inte alltid kunnat vara tyst.. har då dragit en kort historia av min historia/erfarenhet och vad man kan få brottas med istället som är absolut de sista man vill vara med om alla dagar om året... en del tror man skojar eller överdriver och bara höjer på ögonbrynen/rycker på axlarna.

Det är långt ifrån självklart att vi tjejer/kvinnor har regelbunden mens pga en massa olika anledningar (en del har valt det själv, andra inte) Jag har lärt mig så mycket sen jag fick min diagnos knappt 20 år gammal å ändå vet jag forfarande inte ens hälften idag 12 år senare. Äter en hormonstimulerande kur var 3:e månad som ska göra så jag får mens, så det ska likna en normal menstruation som man normalt bör ha varje månad.

Har ätit det i några år på eget initiativ för att jag mår bäst av att ha den där blödningen var 3:e månad fast den är "fejk", om det förhindrar/minskar chansen att jag får andra otrevliga överraskningar och kan slappna av på en helt annan nivå så är det inget att fundera på. Har fått veta att min egen mens kan komma 2-4 ggr/år. Minns inte sist jag hade egen mens utan medicinering, men 1-1,5 år sen om inte mer.

Så när jag insåg att det var den som gjorde entré med en jävla fart iförrgår och jag mår som en pungråtta var en chock... men jag är väldigt väldigt glad att min kropp starta igång detta själv så trots all värk jag haft sen innan jag kom på varför känns det som att vinna på lotto. Sist jag hade såna smärtor var typ 10 år sen, ungefär innan jag fick börja med stimulerande... det är verkligen 7 resor värre än när den stimuleras med medicin.

Så hur jävligt man än mår under sin mens, kan vara allt från förjävlig pms innan/efter till att man är totalt väck under tiden så känns det som att det på nåt sätt (oftast) är värt det trots allt.. för jag lovar - alternativet (om man har frånvarande mens utan naturliga skäl) är inte att rekommendera... Detta är bara några av mina tankar kring vad PCOS rört om i grytan för mig.

Hoppas jag inte trampat på nån öm tå nu. ❤

Kram Carolina ♡

  • 100 visningar

Gillar

https://nouwcdn.com/v308/u/909/1272909/953/202108161536471209.jpg