När en helt ny värld öppnas

Nu ska jag berätta om något som varit & är fortfarande en skam för mig ända sen den dagen jag fick domen om min diagnos PCOS, kappt 20 år gammal. Jag har funderat å funderat många gånger fram och tillbaka om jag ska skriva detta inlägg eller inte. Vissa dagar är lättare än andra och ibland är det en pina som oftast startar inre stress som i sin tur sätter igång grubblande m.m. men nu har jag bestämt mig för att publicera detta inlägg för jag är ganska trött på att gå och hålla alla dessa tankar inom mig. :|

För nån månad sen fick jag för mig att jag skulle kolla om det fanns nån grupp på FB där man kan få stöd och tips av andra som lider av PCO/PCOS, hittade några olika grupper så bestämde mig för att prova ansöka om att bli medlem i en av dom, visste inte hur aktiv den var men valde att prova och ge det en chans. Känns det fel så kan man ju alltid välja att gå ur. Ju mer tiden gått sen jag blev insläppt i gruppen så har vissa saker kring denna diagnos klarnat för mig och en helt ny värld har öppnats...

Tänk att man kan lära sig så mycket om sin diagnos bara genom att se och läsa massa olika trådar med inlägg om frågor om allt möjligt som man inte hade en aning om fanns. Och om man har nåt av det som de andra i gruppen frågar/pratar om så kanske man inte själv har tänkt på de som att det skulle hänga ihop med diagnosen, förrän nu när man lär sig mer och mer om diagnosen tack vare denna grupp.

Fram tills jag gick med i gruppen har PCO/PCOS för mig bara handlat om ökad behåring, mens som kanske inte alltid funkar som den ska, för högt/lågt värde av nåt hormon, svårigheter att bli gravid, bekymmer med äggstockar/livmoder, för många eller inga äggblåsor alls, eventuella cellförändringar, "bullmage", typ. Men det handlar ju faktiskt om så mycket mer än så.

Ingenting utöver detta har jag haft någon aning om innan och får en "aha" chock varje gång jag ser ett inlägg med nåt ämne som skulle kunna handla om mig. Jag visste inte hur aktiv denna grupp var när jag gick med, men jag chansade å idag är jag glad att jag gick med. Jag har fått lära mig så mycket nytt så det känns sjukt att man fått diagnosen som knappt 20 år gammal (i samband med min första barnlöshetsutredning) och nu ca 12 år senare öppnades ännu en ny "värld" tack vare att jag gick med i denna grupp.

Googla PCO/PCOS om du känner att du vill veta mer om det.

Nu ska jag försöka sova. Godnatt 🌸

Kram Carolina ♡

  • 74 visningar

Gillar

https://nouwcdn.com/v308/u/909/1272909/953/202108161536471209.jpg